onsdag 29 september 2010

FRAKTFRITT HELA OKTOBER

Hösten har kommit på riktigt nu. Gula löv, frisk luft och frost på bilrutorna. En härlig årstid enligt vissa och enligt andra är inte hösten alls lika välkommen. Oavsett vilket uppmärksammar vi hösten här på tankspridt.se genom att erbjuda alla varor fraktfritt hela oktober månad. Jag önskar gamla som nya kunder välkommen till webshopen!

måndag 27 september 2010

Toland en härlig höstdag





Som jag skrev tidigare så har det hänt saker både utvändigt och invändigt i Vallerås. All panel på fasaden är på plats liksom alla dörrar och fönster, förutom två stycken på varsin sida om ytterdörren. Korten är tagna igår vilken var en riktig färgsprakande höstdag som gav en hel del inspiration. Jag målade fönsterkarmar och Oskar och hans pappa isolerade för fullt. Förutom värmen från solen hade vi en sprakande vedspis som höjde rumstemperatuen. Bullar och kaffe ur en riktig kaffepanna satte guldkant på den dagen!

lördag 25 september 2010

En bit på väg


Efter två läger färg ser hallen ut så här. Nu ska ett lager med täckfärg målas på och sedan är det dags för tapetsering. Valet av tapet blir enkelt då jag har kvar några rullar av vardagsrumstapeten. Dessutom är den enfärgad vilket inte medför någon mönsterpassning till min pappas förtjusning då han med stor sannolikhet kommer vara den som står för tapetseringen. Nog om det. Imorgon blir det målning av fönster i Vallerås om vädret tillåter. Det har hänt en del saker där så nu är det snart dags för en del uppdateringar med nya bilder

söndag 19 september 2010

Presenttips?


Att komma på vad man ska köpa i present kan många gånger vara svårt. Man kan tycka att personen i fråga redan har allt och att man inte riktigt vet hon eller hon gillar. Därför är förbrukningsvaror ett bra alternativ då idétorkan slår in. Denna gång blev det en spakorg till en nära vän från mig och Oskar med familj som vi tror att hon får användning av. Handdukar, duschcreme, tvål, massageolja, avslappningsmusik, badsalt, massageborste och skrubbvante fick rymmas i en flätad korg. För att få med fler av våra sinnen och hitta rätta stämningen köpte jag även fräscha doftljus. Pricken över i:et blev en knippe av min svärmors hemmasådda lavendel. Hoppas detta blir en uppskattad present som ger avkoppling och njutning nu i höst. Att hon dessutom nyligen gått en massagekurs borde inte göra det hela sämre.

onsdag 15 september 2010

Ansiktslyft -hall Postgatan

Här på bloggen har aktiviteten varit låg i några dagar så nu kände jag att det var dags att ta mig i kragen. Att måla om lägenhetens hall har jag haft i tankarna i stort sett ända sedan vi flyttade in men av någon anledning har det inte prioriterats. Färgen fick jag i julklapp och då trodde jag väl ändå att det skulle börja hända saker.. men nej. Idag är i alla fall furupanelen grundmålad vilket är ett steg i rätt riktning! Fler lager färg, tapeter, ny hallbyrå och några härliga detaljer ska nog kunna ge lägenheten ett mer rättvist första intryck.
Som vanligt när jag sätter igång glömmer jag att ta "förebilderna" innan jag sätter igång. När de här bilderna är tagna har jag kommit en liten bit på väg men jag tror nog ändå att ni ser och förstår att denna hall behöver ett riktigt ansiktslyft!

tisdag 7 september 2010

Nya hästar på väg in i stallet!

Slipa, spackla, måla.. Snart kommer det fler nyheter till webbutiken. Den här gången blir det både enfärgade och mönstrade så håll utkik!

fredag 3 september 2010

Kryddstegen -före & efter

Nu är kryddstegen färdig för trädgården. Dessvärre lider sommaren mot sitt slut och stegen får göra entré nästa sommar. Den kan kanske komma till användning i andra sammanhang om jag lyckas driva igenom några idéer jag har. Här kommer före och efter bilderna!

FÖRE
EFTER